Praktijk Soulshine

De praktijk waar jouw gezondheid op nr 1. staat

Behandelingen/producten***ENERGETISCHE BEHANDELING

Een energetische behandeling is er op gericht om je energie weer in balans te brengen. Gedurende ons leven kunnen er in ons energiesysteem (chakra's) diverse blokkades ontstaan. Dit kan komen door diverse zaken, (traumatische-) gebeurtenissen, ziekte, onze opvoeding of zelfs door onze gedachten (hoe we bv over ons zelf denken, negatieve gedachten etc). Deze blokkades zorgen ervoor dat onze (levens) energie niet meer goed kan stromen en hierdoor kunnen er klachten gaan ontstaan op fysiek en emotioneel vlak. (wat veel mensen niet weten is dat blokkades/klachten eerst ontstaan op energetisch vlak en dit wordt op een gegeven moment vertaald in fysieke klachten)

Tijdens een energetische behandeling wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd en zullen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Er wordt gewerkt aan de blokkades en je krijgt door de behandeling positieve energie, en de negatieve energie kan worden weg gevoerd 

 Een energetische behandeling kan ingezet worden bij klachten zoals:

  • Diverse fysieke klachten als hoofdpijn, rugklachten, spijsvertering

  • Stress gerelateerde klachten
  • Vermoeidheid
  • Onrustige gevoelens
  • Slaapproblemen
  • Burn-out en depressie
  • Angsten en paniek aanvallen
  • Stress
  • Klachten op emotioneel vlak

Hoe gaat een behandeling in zijn werk
Een energetische behandeling wordt over het algemeen als heerlijk ontspannen ervaren. Je kan het vergelijken met een aantal goede uren slaap (dan gaat je lichaam namelijk ook in herstel) 

Je ligt met je kleding aan op de behandeltafel (met eventueel een lekker dekentje over je heen). Ik plaats dan mijn handen op jouw lichaam (nooit op intieme delen) en voel in jouw energie waar blokkades zich bevinden. Door de behandeling worden de blokkades verminderd en mogen klachten verminderen of zelfs verdwijnen. De behandeling is voor jou voornamelijk ontspannen.

Na afloop van de behandeling bespreek ik samen met jou wat ik heb op mogen pikken en waar ik bij jou de blokkades heb gevoeld. Je krijgt, daar waar mogelijk, handvatten meer om dit verder toe te passen in je dagelijkse lifestyle. Dit tezamen zorgt ervoor dat je weer meer in balans mag komen. 

Ieder mens is uniek en zal een energetische behandeling ook anders ervaren. 1 behandeling is meestal niet voldoende, maar zal al wel wat in werking zetten. Vaak kan er vanuit worden gegaan dat er tussen de 5 tot 10 behandelingen nodig zijn.***MASSAGE MET ETHERISCHE OLIE/AROMA TOUCH MASSAGE

Waarom massage zo effectief is
Door de weefsels van buitenaf te bewegen – ten opzichte van zichzelf én ten opzichte van elkaar – wordt het spier-, fasciale-, bloed- en lymfesysteem geprikkeld. Ook wordt het zenuwstelsel en het brein geprikkeld. Want het lichaam signaleert de aanraking van de huid én de beweging van spieren. De signalen gaan naar het zenuwstelsel, waar ze onder meer zorgen voor de aanmaak van bepaalde stoffen. Dit kunnen pijnstillende, activerende, sederende of hele prettige stofjes zijn.

Het lichaam is één geheel
Alle lichamelijke weefsels zijn op een bepaalde manier met elkaar verbonden. Daarom zijn klachten vaak te herkennen aan bepaalde specifieke symptomen. Denk bijvoorbeeld aan hartaanvallen. Krijgt iemand een hartaanval? Dan krijgt diegene meestal ook pijn in de linkerarm. Dat komt doordat de weefsels zich vaak in ‘hetzelfde segment’ bevinden. Maar het kan ook niet segmentaal zijn, dus volledig onvoorspelbaar. Dat kan nadelig werken; als je allerlei vage klachten hebt, en niet weet waar de oorzaak zit. Het kan ook positief werken; als je bij de klachten wél makkelijk de link legt met de boosdoener in het lichaam. Zo kun je bij een patiënt met vage – maar vervelende – klachten in bijvoorbeeld de armen of het hoofd, hem of haar helpen door de rug te behandelen met massagetechnieken.

Aanraking van de huid
Bij massage raak je altijd de huid aan. Dát alleen al heeft effect op het lichaam. Met de aanraking van de huid oefen je namelijk effect uit op de psyche. De signalen gaan van de huid naar de hersenen. En daar zorgen ze voor de aanmaak van positieve stofjes (oa oxytocine) die mede bepalen hoe iemand zich voelt. Bovendien bepaalt de gezondheid van het lichaam óók hoe iemand zich voelt. Heeft een patiënt veel pijn? Dan kost dit hem of haar veel energie. En van altijd moe zijn, wordt niemand blij!

Massage zorgt dus op diverse manieren voor impact. Het heeft een positieve uitwerking op het lichaam én op de psyche.


Tijdens deze massage gebruik ik diverse etherische oliën die ondersteunen op meerdere vlakken:

* Zorgt voor een diepe ontspanning

*Activeert het zelfhelende vermogen van ons lichaam

*Gaat (laaggradige) ontstekingen in ons lichaam tegen

*Boost het  immuunsysteem

*Zorgt voor een betere doorbloeding van het weefsel

*Ondersteunt bij de afvoer van afvalstoffen

*Zorgt voor meer balans tussen lichaam en geest

*Oliën kunnen specifiek ingezet worden op emotioneel vlak om zo blokkades op te heffen en fysieke klachten die aan de emotie vast zitten, verminderen of opheffen


***(bij de AROMA TOUCH massage gebruik ik 8 vaste etherische oliën, bij de intuïtieve massage zoek ik de olie speciaal voor de cliënt uit, passend bij de klachten op fysiek en emotioneel vlak)
***ETHERISCHE OLIE

Etherische of essentiële oliën zijn natuurlijke aromatische verbindingen (componenten) die worden gevonden in zaden, schors, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Ze zijn zowel mooi als aromatisch. Wellicht heeft u ooit al eens genoten van de geur van een roos of van lavendel; wat te denken van de geur van vers gesneden munt. In dat geval heeft u zeker de aromatische kwaliteiten van etherische oliën ervaren.

Door de geschiedenis heen werden etherische oliën al veel gebruikt in verschillende culturen vanwege hun vermeende medicinale en therapeutische werking. De moderne wetenschappelijke studies en trends laten vandaag de dag een meer holistische en alternatieve benadering van zelfzorg in de gezondheidszorg zien. Waarbij door de wetenschap een herontdekking van de diepe voordelen van etherische oliën voor onze gezondheid steeds vaker wordt bevestigd.

Al die voordelen van etherische olie dringen meer en meer door bij mensen die een holistische gezondheidsaanpak voorstaan. Steeds vaker wordt naar etherische olie gegrepen, waarbij natuurlijk ook diverse etherische oliesoorten in de voeding worden gebruikt. Net zoals we ons eten kruiden. 

Etherische oliën kunnen ons op diverse vlakken ondersteunen, op fysiek vlak, emotioneel vlak. Door alleen al te ruiken aan een etherische olie, doet het al wat met ons systeem, en werkt het ontzettend krachtig. Elke etherische olie is uniek en beïnvloed het lichaam op een andere manier, en heeft zeer veel voordelen.